7 tips om stressvrij je koffer in te pakken voor de zomervakantie!

Deze zomer ga ik backpacken door Colombia. Ik ben in mijn leven nu een aantal keer wezen backpacken en elke keer neem ik weer te veel bagage mee, want wie wil er nu niet mooi uitzien als je een avondje gaat stappen of ergens een hapje gaat eten? En ja, ook zelfs als ik ergens in de jungle verblijf….

Tijdens mijn laatste backpackreis kwam ik voor een onaangename verrassing te staan. Mijn backpack was zoals altijd veel te zwaar voor mijn rug en voorzien van meerdere jurkjes, rokjes, broekjes en minstens 4 bikini’s.

Toen ik na uren vliegen uiteindelijk ’s avonds laat in Managua de hoofdstad van Nicaragua arriveerde, kwam ik erachter dat mijn backpack nog in Frankfurt lag. Bij de douane was het al duidelijk dat ik de aankomende 6 dagen niet hoefde te rekenen op de aankomst van mijn backpack.

Ik had 1 geluk: in mijn handbagage zat 1 bikini, 1 paar slippers, 1 kort broekje, 1 shirtje en 1 extra paar ondergoed en wat basis toiletartikelen. De volgende dag zou mijn volgende vlucht al vroeg vertrekken naar een tropisch eiland. Ik had geen tijd en er waren geen opties om nieuwe kleren te kopen op het vliegveld van Managua.

Er zat maar 1 optie op, mijn vlucht pakken en doorreizen naar het prachtige eiland Little Corn Island. Daar kon ik vast nog wel ondergoed, een jurkje en een paar shirtjes scoren. Nou nee, niet dus.. Little Corn Island is het meest idyllische eiland waar ik ooit ben geweest. Het is een eiland waar je voeten het enige vervoer is, een kleine hoeveelheid mensen wonen, en het eiland alleen op kan komen en kan verlaten met een ruige boottocht bij goed weer.

Hierbij dus alvast tip 1 & 2!

TIP 1: DRAAG ALTIJD JE BASIS OUTFIT IN HET VLIEGTUIG/TIJDENS
HET REIZEN.
Je reisoutfit bestaat uit:
1. Goed zittend lingeriesetje.
2. Zwart/ witte top (liefst beide).
3. Lange broek (liefst van jogging of sport-stof).
4. Een dikke trui (of een vest, het liefst een lichte kleur).  
5. Lekker lopende schoenen (bijvoorbeeld sneakers waarmee je ook in de bergen kan wandelen).
TIP 2: NEEM ALTIJD DE BASIS MEE IN JE HANDBAGAGE.
Zorg ervoor dat je handbagage in bezit is van tenminste:
– 1 paar ondergoed.
– 1 zwart hemdje/shirtje.
– 1 denim short.
– 1 bikini.
– 1 jurkje.
– 1 paar slippers.
– Basis toiletartikelen.

Ik verbleef 5 dagen op Little Corn Island met alleen 1 bikini, 2 paar ondergoed en 1 outfit: en het waren 1 van de betere dagen van mijn leven. Toch was ik stiekem heel blij, toen ik mijn backpack na 6 dagen weer terugkreeg en mij fatsoenlijk kon verzorgen.

Helemaal back to basic is dus gewoon niet mijn ding, maar een middenweg zou dus een goede optie kunnen zijn. Dit jaar neem ik dan ook echt minder kleding mee en pak ik mijn backpack effectiever in!

Ik geef jou de onderstaande tips, om stress-vrij jouw koffer in te pakken, voor een vakantie waarbij je er stralend uit kan zien, maar niet teveel kleding en spullen hoeft mee te nemen!

TIP 3: DEZE KLEDINGSTUKKEN ZIJN DE BASIS
1. Een denim short.
2. Een witte top.
3. Een zwarte top.
4. Een print top.
5. Een dessin rok.
6. Een witte rok.

– De denim kan worden gecombineerd met een dessin shirtje
tijdens het stappen, of met een zwart hemdje tijdens een dagelijkse activiteit.
– Het witte rokje kan makkelijk gecombineerd worden met dat super
kleurrijke hemdje, maar tegelijkertijd ook met een basic zwart hemdje
voor een elegante look tijdens een avondje uit.
– Het dessin rokje biedt mogelijkheden om het basic witte en/of zwarte
top op te fleuren.
TIP 4: KIES 1 OF 2 GOEDZITTENDE BIKINI’S & 1 BADPAK.
Het is echt onzin om meer dan 2 bikini’s mee te nemen op reis. Investeer liever in 2 goed zittende bikini’s waarin jij je zelfverzekerd voelt.
Het badpak kun je niet alleen gebruiken als zwemitem, maar ook als
dessin-top, heel makkelijk te combineren met een toffe rok of short.
TIP 5: MAAK EEN ZOMER KLEURENPALET
Maak een kleurenpalet die jouw aanspreken, die je mooi vindt in kledingen die bij jouw huid-type passen. Door een aantal kleuren uit te kiezen die op elkaar zijn afgestemd, maakt het eenvoudiger om verschillende kledingstukken met elkaar te combineren.
TIP 6: NEEM NIET MEER DAN 4 JURKJES MEE.
Zorg ervoor dat er sowieso een ‘Little black dress’ in jouw reisbagage zit.De rest is aan jou, maar mijn voorkeur gaat sowieso naar 1 lange kleurrijke jurk. Combineer deze met je slippertje en je bent klaar om na een strandbezoek door te gaan om gezellig een hapje te eten.
TIP 7: DEZE SCHOENEN NEEM JE MEE.
– Tijdens het reizen naar je vakantiebestemming is het sowieso fijn om comfortabele schoenen te dragen. Dus draag sneakers tijdens het reizen.
– Neem 1 paar slippers / sandaaltjes mee.
– Kies voor 1 paar hakken die bij elke outfit te combineren zijn (een mooie nude of zwarte pump).

Een hele fijne, stress-loze en zonnige vakantie toegewenst!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.